Notodden Seilflysenter

Notodden Seilflysenter

Notodden Seilflysenter
Sosial samling rundt grillen etter flyging er nærmest obligatorisk.

Notodden Seilflysenter ligger på Notodden Flyplass og eies og drives av Sandefjord Seilflyklubb som er medlem av Norges Luftsportsforbund(NLF). Se nederst på denne siden for kart og veibeskrivelse til vårt seilflysenter.
For andre henvendelser, se : http://ssfk.no/node/5
(Se beskrivelse av vei og link til kart nederst på siden) Klubben holder til ved senteret hver weekend fra sesongstart i påsken til sesongen ebber ut i slutten av oktober. I påsken og under sommerkursene drives senteret hele uken. Klubben driver egen seilflyskole ved senteret. I vinterhalvåret har vi vedlikehold av flyene i vårt byggelokale på senteret.

Notodden er et ypperlig utgangspunkt for seilflyging og en tur herfra byr på fantastiske naturopplevelser. Vi har både LiFjell, Blefjell og Gaustatoppen med Hardangervidda som boltreplass på våre seilflyturer. Det er ikke uvanlig at seilfly flyr strekninger på over 500 km fra Notodden. Notodden flyplass: http://www.notodden-flyplass.no/

Viktig: HUSK down wind SV av plassen(over elva) både på 12 og 30 innlegg.

AIP kart ENNO: /sites/ssfk.no/files/pictures/EN_AD_2_ENNO_2-1_en.pdf
AIP Visual Approach: /sites/ssfk.no/files/pictures/EN_AD_2_ENNO_6-1_en.pdf
Oslo/Farris TMA: /sites/ssfk.no/files/pictures/EN_ENR_6_3-1_en.pdf
Sjekk ellers AIP Norway for siste versjon. Huk av på “I agree”, knappen Go to AIP, velg språk og ENNO: https://www.ippc.no/ippc/disclaimer.jsp?path=https://www.ippc.no/norway_aip/current/index.html

 

Ved senteret er det internat, campingområde og lekeplass for barn. Internatet består av seks seksjoner, hver inneholdende to rom med fire køyer, bad/toalett og kjøkken.

Like ved senteret ligger det diverse forretninger, restauranter, fine badeplasser ved sandbanker i elven, samt at vi har under 5 minutters kjøring med bil inn til Notodden sentrum.

Det tar bare 15 minutter å kjøre til Bø Sommarland fra senteret. Se: http://www.sommarland.no/

I sommerhalvåret har vi besøk av seilflygere og klubber fra andre steder av landet som holder til hos oss i kortere eller lengere perioder.

Klubben har flere høyt kvalifiserte instruktører og konkurransepiloter og en stamme av erfarne klubbflygere.

Seilflyging er en utfordrende sport og hobby som passer for unge og gamle, menn og kvinner. Klubben legger vekt på at det skal være et trivelig og sikkert miljø ved senteret.

 

Lær å fly: Et grunnkurs i seilflyging som omfatter 30 starter til 500 meter, elevbevis, materiell, kurs, og eksamener samt fri overnatting og gratis leie av klubbens fly hele seongen, koster kr. 18.000,- i 2016. Kurset kan tas i form av et sommerkurs eller ved flyging på weekend-basis. Deretter koster et årskort, som gir fri overnatting og gratis leie av klubbens fly, kr. 6.950,-, samt kostnader ved slep pr. tur(se Priser på hovedmenyen).
Vi har en fin, variert flypark som spenner fra eldre klassikere i tre og duk til avanserte glassfiberfly. Vi har 2-setere av typen ASK 21 og SuperBlanik L23, samt ensetere av typen LS8,  DG300,  LS4, Pilatus B4 Unlimited Acro og Ka8. Vi har også et hypermoderne slepefly av typen Dynamic WT9 . Se menyvalg “Flyparken”.
For påmelding og nærmere opplysninger om flyging, spørsmål om flygning, kurs, srkiv en kort melding til Vidar S. Ingebretsen, e-post: vsingebretsen @ gmail . com  (skriv epost adressen inn uten mellomrom i din epost).

Når det gjelder spørsmål ang. rom/leie på senteret, bestilling av rom ved internatet, ring Bjørnar Ryeng, Tlf. 951 666 31, e-post: bryeng @ online.no (skriv epost adressen inn uten mellomrom i din epost).
Velkommen til Notodden Seilflysenter og Sandefjord Seilflyklubb

Her er det. Reshjemvegen 28A, 3677 Notodden. Legg merke til at det skrives vegen og ikke veien, om du skal taste det inn på en navigator.
http://www.1881.no/Kart/?lat=59.5661690418236&lon=9.20776605606078&z=16&v=0&r=&o=&p=%7b59.5668373108%7c9.21166038513%7cReshjemvegen+28+A%7cNotodden%2c+Telemark%7d

Beskrivelse av veien fra Kongsberg og over Meheia på E136: Følg E136 mot Notodden/Haugesund/Bergen nedover i Notodden, helt ned til vannet(forbi gamle Tinfos Verk) og fortsett så på E136 videre gjennom totalt tre rundkjøringer. I den tredje rundkjøringen skal du ta den tredje avkjøringen (til venstre) mot Bø Sommarland/Yli. Du tar så første til høyre i T-krysset(fortsatt mot Bø Sommarland/Yli)og får like etter Oasen Restaurant på din venstre side, i det du skal til å krysse flystripen. Ta inn til venstre ved restauranten, akkurat FØR du krysser flystripen, kjør ned langs nettinggjerdet ca. 75 meter, til veien stopper og du er ved parkeringen til seilflysenteret.